9 Ιουνίου 2019

Champions League-Πόλο ανδρών :Ο Ολυμπιακός έχασε τον τίτλο στα πέναλτι


Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Φερντσβάρος,η οποία μετά το Super Cup νίκησε και πάλι την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά επικράτησε με 13-14 στον τελικό του Final-8 του Ανόβερου.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, αν και ήταν πίσω στο σκορ καθ'όλη τη διάρκεια των οκταλέπτων, κατάφερε στο τελευταίο οκτάλεπτο της κανονικής περιόδου με ένα 3-0 να ισοφαρίσει και να στείλει τις δύο ομάδες στα πέναλτι. Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά με την απόκρουση του Πάβιτς στο πέναλτι του Γιάνσικ και το γκολ του Αργυρόπουλου.
Στη συνέχεια οι Ούγγροι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον  Σεντλμάιερ ενώ ο Γούνας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.Ο εύστοχος Γιάνγκερ έδωσε το προβάδισμα στην Φερντσβάρος για να έρθει λίγο αργότερα ο Δερβίσης να κάνει το 2-2 μετά το δοκάρι του Μυλωνάκη αλλά και από πλευράς Ούγγρων του Κάλαϊ.Ο Γιάκσιτς έκανε το 2-3 και ο Κώστας Γενηδουνιάς το 3-3.Η διαδικασία των πέναλτι ολοκληρώθηκε με το γκολ του Γιάνσκικ (3-4)και το δοκάρι του Αργυρόπουλου, διαμορφώνοντας το τελικό 13-14 για την Φερντσβάρος.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 4-5, 2-2, 3-0
Τα πέναλτι:1-0,1-1,1-2,2-2,2-3,3-3,3-4
Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος:13-14(κ.δ. 10-10)

Ολυμπιακός(Βλάχος):Πάβιτς,Μυλωνάκης
κουμπάκης, Γενηδουνιάς,Φουντούλης,Κάκαρης,
Δερβίσης, Μπούσλιε,Μουρίκης,Γούνας,Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Ζερδεβάς
Φερεντσβάρος(Βάργκα):Γκάρντονι,Σεντλμάιερ,Κάλαϊ,Πολ,Βάμος, Μέζεϊ,Νίκιτς, Γιάκσιτς, Γιάνγκερ, Βάργκα, Γιάνσικ,Μίτροβιτς,Βόγκελ.

Photo Credits:ΑΠΕ-ΜΠΕ/Fradi.hu