25 Σεπτεμβρίου 2020

Το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων καλαθοσφαίρισης



Το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνονται από την οικεία Εθνική Ομοσπονδία, της αγωνιστικής περιόδου 2020- 2021 (εφεξής αγώνες). Επίσης, το εν λόγω πρωτόκολλο περιγράφει τους κανόνες, λειτουργίες και οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση των αγώνων, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.


Το περιεχόμενο του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων θα επικαιροποιείται ανάλογα με τις εξελίξεις, τη διεθνή εμπειρία και τα επιστημονικά δεδομένα και συντάχθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και της FIBA.


Βασικές Αρχές. 

1. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, αναφορικά με τις προπονήσεις των ομάδων πριν από αυτούς, ισχύουν τα ειδικά πρωτόκολλα ομαδικών προπονήσεων όπως αυτά ανακοινώνονται από την Ειδική Υγειονομική Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

 2. Οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τις σχετικές ισχύουσες, αυτή την περίοδο, αποφάσεις της ΓΓΑ. 

3. Πριν την έναρξη των αγώνων, για όλους τους αθλητές, τους αξιωματούχους αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, δεν συστήνεται η διενέργεια τεστ για τον COVID-19. 

4. Ο ιατρός κάθε ομάδας, θα πρέπει να έχει εξετάσει κλινικά όλους τους καλαθοσφαιριστές και το προπονητικό προσωπικό και να πάρει λεπτομερές ιστορικό, με έμφαση στα κλινικά σημεία και συμπτώματα που σχετίζονται με πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 (τόσο για τον ίδιο όσο και για το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον). Σε περίπτωση βεβαιωμένης πρόσφατης λοίμωξης, ο αθλητής θα παραπέμπεται για εκτεταμένο έλεγχο. Τα ιατρικά αρχεία των αθλητών θα φυλάσσονται, με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 

5. Πρόσβαση στην εγκατάσταση για τη διεξαγωγή του αγώνα έχουν υποχρεωτικά όσοι συμμετέχουν σε αυτόν (καλαθοσφαιριστές, διαιτητές, αξιωματούχοι αγώνα από ΕΟΚ και Ενώσεις-Τ.Ε. και αξιωματούχοι ομάδων) καθώς και όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση του (προσωπικό ομοσπονδίας, προσωπικό ενώσεων, προσωπικό ομάδων, προσωπικό εγκατάστασης, δυνάμεις ασφαλείας κ.ο.κ.) σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο παρόν πρωτόκολλο. Τα προσωπικό, όλων των εμπλεκομένων στη διοργάνωση των αγώνων φορέων, θα πρέπει να περιοριστεί στο απολύτως απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγής τους. 

6. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε άτομο, από τα παραπάνω, το οποίο πρόκειται να εισέλθει στην αθλητική εγκατάσταση, παρουσιάσει – είτε ο ίδιος είτε ακόμα και άτομο του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος με το οποίο έρχεται σε επαφή – συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας, μυαλγίας, διάρροιας, πονόλαιμου, ανοσμίας ή υπέρμετρης κόπωσης, δεν θα προσέρχεται σε αυτή. Θα ενημερώνει τηλεφωνικά τον γιατρό της ομάδας, ή στέλεχος αυτής, εάν πρόκειται για καλαθοσφαιριστή, προπονητικό προσωπικό ή προσωπικό της ομάδας. Εάν πρόκειται για άλλο άτομο (πχ γραμματεία, διαιτητές, δημοσιογράφοι κλπ) ισχύει ότι προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αναφορικά με τη διαχείριση πιθανού ή επιβεβαιωμένου κρούσματος. 

7. Σε όλους τους αγώνες η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την τήρηση καταλόγου για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση.

Το σύστημα διεξαγωγής της Pre League Ανδρών

Sports News Samos Εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Pre League Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Αναλυτικά: ...