30 Ιανουαρίου 2021

Πολυκράτης: Ζητάμε την άμεση επανέναρξη των προπονήσεων,ας μην χαθεί και άλλη χρονιά

 




Ανακοίνωση της ομάδας βόλεϊ του Πολυκράτη Σάμου

Να ξεκαθαρίσουμε κατ' αρχήν πως σεβόμενοι πάντοτε την προστασία της δημόσιας υγείας και την προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι υγειονομικοί παράγοντες ώστε να ξεφύγουμε από αυτήν την κατάσταση, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε ως σύλλογος. 


Μετά από τρεις μήνες καραντίνας με τις όποιες συνέπειες προκύπτουν θετικές ή αρνητικές και περιμένοντας τον υπεύθυνο κο Χαρδαλιά να ανακοινώσει χθες πότε θα γίνει η επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού (ακαδημίες - αγωνιστικά τμήματα) όπως είχε υποσχεθεί την προηγούμενη εβδομάδα, απεναντίας δεν ακούσαμε τίποτα. Περιμέναμε την κανονική λειτουργεία των Γυμνασίων και Λυκείων και ενώ αυτό έγινε υπό τις συνθήκες που έγινε, για τον αθλητισμό τίποτα. 


Η θέση μας είναι πως από την στιγμή που έχουν ανοίξει τα Δημοτικά πριν 20 μέρες περίπου και τα Γυμνάσια - Λύκεια από την Δευτέρα, δεν καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο δεν έγινε προγραμματισμός για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ? Επίσης δεν μπορούμε να καταβάλουμε γιατί κάποιες περιοχές με μηδαμινά ή καθόλου κρούσματα, να μην λειτουργούν κανονικά.


Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται αυτή η διάκριση δηλαδή ενώ τα ίδια παιδιά στο σχολείο που βρίσκονται όλο το πρωί να μην υπάρχει πρόβλημα μεταδοτικότητας και στην προπόνηση που θα βρίσκονται σχεδόν τα ίδια παιδιά για μία ή μιάμιση ώρα να υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά υπάρχει και το εξής παράδοξο στο σχολείο τα παιδιά που πηγαίνουν να μην χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ, ενώ στον αθλητισμό θα πρέπει να ακολουθούμε πολύ πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο αθλητισμός, αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό, μέσα από αυτόν καλλιεργούμε αξίες, αυτοπεποίθηση, πειθαρχία, επίσης οξύνει την αντίληψη και την κρίση που βοηθούν στην αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων. Βοηθάει στην διάπλαση χαρακτήρων μέσα από την ομαδικότητα και την αίσθηση της ευθύνης & του σεβασμού προς τους συμπαίκτες και όχι μόνο, επίσης βελτιώνει την σωματική και πνευματική υγεία. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ηλικιακές ομάδες αθλητών που δεν θεωρούνται καν απαραίτητο να ενταχθούν στον εθνικό σχεδιασμό εμβολιασμού, και που λόγω ηλικίας και φυσικής κατάστασης, ακόμα και να νοσήσουν, είναι στο συντριπτικό ποσοστό ασυμπτωματικοί, αυξάνοντας κι όλας την ανοσοποιημένη ομάδα του πληθυσμού.


Ζητούμε την άμεση επανέναρξη των προπονήσεων, αν είναι δυνατόν ακόμα και από την Δευτέρα, με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά που είχαμε το καλοκαίρι του 2020. Επίσης η Ε.Ο.ΠΕ. θα πρέπει να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειες της για την διεξαγωγή και ολοκλήρωση όλων των πρωταθλημάτων της. 


Χάθηκε η περσινή χρονιά δεν πρέπει να χαθεί και άλλη ....

Το σύστημα διεξαγωγής της Pre League Ανδρών

Sports News Samos Εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Pre League Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Αναλυτικά: ...