19 Φεβρουαρίου 2022

Θοδωρής Μιχαλόπουλος: «Στόχος μας να περάσουμε στο Final 4 του πρωταθλήματος»


Ο προπονητής της Σάμος Futsal, Θοδωρής Μιχαλόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στην δημοσιογράφο Ηλιάνα Τζούφα και το Sports News Samos για την πορεία, τους στόχους και την είσοδο της ομάδας στην φάση των "8" του πρωταθλήματος της Futsal League, καθώς και για τον επικείμενο πρώτο προημιτελικό αγώνα ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα του νησιού με το Καρπενήσι Futsal, που θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή (20/02) και ώρα 12:00 στο κλειστό γυμναστήριο Βαθέος.


Δ: Coach, μετράμε λίγες ώρες πριν την έναρξη ενός σπουδαίου αγώνα, ανάμεσα στην Σάμος Futsal και την αντίστοιχη ομάδα του Καρπενησίου. Ποιες οι σκέψεις σας γι ' αυτόν τον πρώτο αγώνα;

Θ.Μ.: Καλησπέρα Ηλιάνα , θετικές οι σκέψεις μας για τον αγώνα, είναι κάτι για το οποίο δουλεύουμε από την αρχή της χρονιά. Ο στόχος που είχαμε θέσει ήταν να είμαστε μέσα στην 8αδα του πρωταθλήματος και τα καταφέραμε παρά τις όποιες δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε... 


Βέβαια, ο βαθμός δυσκολίας για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μεγάλος γιατί παίζουμε με τον πρώτο του Β' ομίλου. Ωστόσο, αυτό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο για να παλέψουμε το παιχνίδι. Έχουμε δείξει πώς εντός έδρας και με την βοήθεια του κόσμου μπορούμε να κερδίσουμε.


Δ: Και πως αισθάνεστε για το γεγονός ότι η ομάδα της Σάμου , όντας η μοναδική εκπρόσωπος του νησιού, κατάφερε να είναι στην φάση των "8" για το πρωτάθλημα της Futsal League διεκδικώντας την συμμετοχή της στο Final 4 ,που οδηγεί στην άνοδο της Futsal Super League


Θ.Μ.: Μόνο χαρά μπορεί να μας γεμίσει το γεγονός ότι εκπροσωπούμε ένα ακριτικό νησί σε ένα άθλημα το οποίο μέχρι και λίγα χρόνια πριν ήταν "άγνωστο" εκτός Αθηνών, ωστόσο, βλέπουμε το πόσο αναπτύσεται, γίνεται γνωστό σιγά σιγά και κερδίζει κόσμο. Μέσα σ' ένα χρόνο έχουμε την συμμετοχή αρκετών νέων ομάδων με αποτέλεσμα την δημιουργία δύο ομίλων.


Δ: Η Σάμος Futsal αν και μέτρα λίγα χρόνια ζωής (σ.σ τέσσερα χρόνια) στον χώρο του ποδοσφαίρου Σάλας, κατάφερε να είναι ανταγωνιστική, ειδικά την φετινή αγωνιστική περίοδο, διένυσε εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα και βέβαια είναι και η συμμετοχή της στο Κύπελλο. Πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί αυτό από μια ομάδα; Και αν υπάρχει στήριξη από τους αρμόδιους φορείς.


Θ.Μ.: Η φετινή μας πορεία πέρασε από πολλά κύματα όπως κάθε χρονιά. Ευτυχώς υπήρξαν άνθρωποι και φίλοι οι οποίοι ήταν εκεί όταν έπρεπε και τους ευχαριστούμε πολύ.

Είναι πολύ δύσκολο, θέλει υπομονή, πίστη και αγάπη για τον αθλητισμό και το άθλημα. Όμως, πολύ περισσότερο εχουμε την στήριξη από τους ανθρώπους των οικογενειών μας και τους ευχαριστούμε πολύ! Όταν δεν έχεις κάποια άλλη ομάδα να κάνεις κάποια φιλικά , όταν περιμένεις τα επίσημα παιχνίδια για να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις και να αρχίσεις να μαθαίνεις τι θέλει το συγκεκριμένο άθλημα. Όταν πρέπει να πληρώνεις εσύ, ο ίδιος για να μετακινηθείς εκτός νήσου και να εκπροσωπήσεις ένα νησί σε μια μεγαλύτερη κατηγορία με απαιτήσεις, αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο...

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία βοήθεια από φορείς του αθλητισμού παρά μόνο από κάποιους επιχειρηματίες που εκτίμησαν την προσπάθεια μας και την εκπροσώπηση - διαφήμιση του νησιού από την ομάδα μας και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι'αυτό.!


Δ: Επίσης, η ομάδα έχει δημιουργήσει και ακαδημία ποδοσφαίρου Σάλας στο νησί. 

Θ.Μ.: Η χαρά μας είναι μεγάλη που καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι που είχαμε στο μυαλό μας από την πρώτη στιγμή. Η ακαδημία μας αριθμεί 15 μικρούς μας φίλους εκ των οποίων τα 5 είναι κορίτσια. Να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και να πούμε ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον κ. Λεβισιανό Γιάννη η επιχείρηση του οποίου έχει ντύσει την ακαδημία μας!


Δ: Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι στον χώρο του ποδοσφαίρου Σάλας εμφανίζονται νέες ομάδες. Ποια είναι η άποψη σας; 

Θ.Μ.: Μόνο θετικό το γεγονός ότι μεγαλώνει άθλημα, γίνεται γνωστό και σε λίγα χρόνια πιστεύω και θέλω να έχει ομάδες Σάλας από όλη την Ελλάδα.


Δ: Στόχος της ομάδας;

Θ.Μ.: Στόχος για φέτος, με βάση την τωρινή κατάσταση, είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος που είναι το Final 4 στην Λαμία. Τέλος περιμένουμε το παιχνίδι κυπέλλου με τον νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ-ΠΑΟ για να κάνουμε μια τεράστια διαφήμιση και γιορτή για όλο το νησί και να το ευχαριστηθούμε όλοι και πολύ περισσότερο τα παιδιά που αφήνουν δουλειές και υποχρεώσεις για να καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο την ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι από το οποίο θα αποκτήσουμε τεράστιες εμπειρίες και θα μας κάνει καλύτερους στο μέλλον.!

_________________________

(* Θ.Μ.: Θοδωρής Μιχαλόπουλος)

© Sports News Samos - Ηλιάνα Τζούφα


Το σύστημα διεξαγωγής της Pre League Ανδρών

Sports News Samos Εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Pre League Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Αναλυτικά: ...