10 Μαρτίου 2022

ΑΣ Κέρκης - ΠΑΟΚ 1-3: Στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος ο «Δικέφαλος» του Βορρά

Φωτογραφία αρχείου | © msvarnias


Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας με 3-1 σετ τον Κέρκη Σάμου  και εξασφάλισε την παρουσία της,στο όγδοο διαδοχικό Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ομάδα του Κέρκη Σάμου πραγματοποίησε καλή εμφάνιση απέναντι στον σπουδαίο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας μάλιστα και ένα σετ. Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν πίσω  στο σκορ με 18-12 , κατάφεραν να ισοφαρίσουν και μετά από συναρπαστικό παιχνίδι να το κερδίσουμε με 31-29.

Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και το κατέκτησε εύκολα με 25-13, ενώ σκούρα τα βρήκε και στο τέταρτο σετ, ωστόσο δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ και έφτασε στο 25-21 και το τελικό 3-1 σετ.


Τα σετ: 1-3 (18-25, 31-29, 13-25, 21-25) σε 105'

 Διαιτητές: Κουτσούλας, Καραδημητρίου, Παρατηρητής: Περρής, Γραμματεία: Βαρβάτε.


Δηλώσεις των προπονητών:

Αντώνης Παπαδόπουλος (Προπονητής Κέρκη Σάμου): «Δείξαμε για άλλο ένα παιχνίδι ότι έχουμε ψυχή και σθένος ως ομάδα. Παλεύουμε τον κάθε πόντο και δεν τα παρατάμε ποτέ μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με το μέγεθος του ΠΑΟΚ, όμως του βάλαμε δύσκολα σε πολλά σημεία του αγώνα. Το επίπεδο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ μας βοήθησε να ανέβουμε ένα σκαλί παραπάνω ως ομάδα, για τον μεγάλο στόχο που έχουμε φέτος για την άνοδο στη Volley League».


Γιάννης Καλμαζίδης (Προπονητής ΠΑΟΚ):

«Κάναμε το καθήκον μας. Χάσαμε ένα σετ, το οποίο καλύτερα θα ήταν να μην το χάναμε, αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία αυτή την στιγμή. Λίγο χαλαρώσαμε σε κάποια φάση, έκανα και εγώ κάποιες αλλαγές, έχοντας μερίδιο ευθύνης για το σετ που χάθηκε, αλλά ισορροπήσαμε το παιχνίδι και δείξαμε την ανωτερότητα μας. 

Όσον αφορά το παιχνίδι κόντρα στον ΟΣΦΠ, σίγουρα θα προσαρμοστούμε στο παιχνίδι του. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από το σημερινό, και σίγουρα θα εμφανιστούμε διαφορετικά όσον αφορά την αποφασιστικότητα. Θέλουμε να δούμε πόσο καλά θα είμαστε την Δευτέρα». 


Στα άλλα παιχνίδια του Κυπέλλου, ο πρωτοπόρος της Pre League Ανδρών , Πήγασος Πολίχνης κέρδισε με 3-2 σετ την Κηφισιά και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Final 4 του  Κυπέλλου Ελλάδος. 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ του Μίλωνα και ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε εκτός έδρας του Παναθηναϊκού με 3-1 σετ.


 


Το σύστημα διεξαγωγής της Pre League Ανδρών

Sports News Samos Εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Pre League Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Αναλυτικά: ...