9 Μαρτίου 2022

Τρίτος ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου "Μέλισσος" στους Αιγαιοπελαγίτικους Διαδικτυακούς Αγώνες


Την τρίτη θέση στον προσωρινό πίνακα κατάταξης στους Αιγαιοπελαγίτικους Διασυλλογικούς Διαδικτυακούς Αγώνες Σκάκι, κατέλαβε ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου ”Μέλισσος". Ακόμη, στους αγώνες πήραν μέρος μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου καθώς και από τη σχολική σκακιστική λέσχη Μιχαήλ Μποτβίνικ με δυο ομάδες.

Να σημειωθεί ότι στους φετινούς Αιγαιοπελαγίτικους  Διασυλλογικούς Διαδικτυακούς Σκακιστικούς Αγώνες η συμμετοχή ήταν μεγάλη από όλα τα νησιά. Οι αγώνες πρόκειται να ολοκληρωθούν την  Κυριακή 13 Μαρτίου.


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό ρεπορτάζ από την Εφημερίδα "Αυγή" :⬇️



Οι διαδικτυακοί αγώνες θα δώσουν τη σκυτάλη σε αναμετρήσεις παικτών με φυσική παρουσία, στους Ομαδικούς Αγώνες Αιγαίου.


Επιτυχία σημειώνουν οι πρώτοι Αιγαιοπελαγίτικοι Διαδικτυακοί Διασυλλογικοί Αγώνες. Άρχισαν στις 13 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαρτίου. Έχουν συμπεριλάβει το Φιλικό Τουρνουά Προετοιμασίας Ομάδων Αιγαίου (16 τετραμελείς ομάδες) το Πρωτάθλημα Αιγαίου (6 εξαμελείς ομάδες) και το Κύπελλο Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας (12 τετραμελείς ομάδες). 

Στο Φιλικό Προετοιμασίας διακρίθηκε ιδιαίτερα η ομάδα «Δημήτρης Νταντσένκο». Συγκροτήθηκε από σκακιστές του Σ.Ο. Ικαρίας στη μνήμη του συμπαίκτη τους που έφυγε από τη ζωή στις 24 Ιανουαρίου, στο Κίεβο, σε ηλικία μόλις 35 ετών.


Στο Πρωτάθλημα διακρίθηκαν οι ομάδες της Ικαρίας, της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος, του Ιππότη Ρόδου και του Μέλισσου Σάμου. Στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας ξεχώρισαν η Κάρπαθος (μόνο νίκες!), ο Σ.Ο. Μυτιλήνης (αποκλειστικά με ομάδα προσφύγων και μεταναστών!), το Γυμνάσιο Καρλοβάσου Μ. Μποτβίνικ, η Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος, ο Σ.Ο. Δυτικής Λέσβου «Αριστοτέλης» και οι Νέοι Ικαρίας. Αναλυτικοί βαθμολογικοί πίνακες θα ανακοινωθούν μόλις παιχτούν κάποιες εκκρεμείς παρτίδες.


Την προσπάθεια έχουν αγκαλιάσει η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου, καθώς και εννιά σωματεία, τα οποία αναπτύσσουν ποικίλες δραστηριότητες: ΑΣΟ Λέρου «Ζατρίκιον», Λ.Π. Βενιαμίν ο Λέσβιος, Πλοηγός Αντιπάρου και οι σκακιστικοί όμιλοι Δυτικής Λέσβου «Αριστοτέλης», Ικαρίας, Καρπάθου, Μυτιλήνης, Ρόδου «Ιππότης» και Σάμου Μέλισσος. Διαχειριστής της πλατφόρμας chess.com, στην οποία φιλοξενούνται οι αγώνες είναι ο Αναστάσης Τζούμπας και διαιτητής ο Σάββας Κυριάκου.


Η πολλαπλά ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση θα δώσει τη σκυτάλη στους Αιγαιοπελαγίτικους Ομαδικούς Αγώνες (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Νεανικό) που προγραμματίζονται για τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα, στη Ρόδο. Υπενθυμίζουμε ότι εκεί θα διεξαχθούν το Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα (20-30/4), το Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά «Rhodes Easter Cup» (20-30/4) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Μπλιτς & Ράπιντ της FIDE (30/4–4/5). Αναλυτικές προκηρύξεις έχουν αναρτηθεί στο http://rodos2022.com.


Οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων σωματείων του Αιγαίου έχουν αρχίσει (η επόμενη διαδικτυακή συνδιάσκεψη θα γίνει το Σάββατο 12 Μαρτίου) και καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως το οικονομικό, η έλλειψη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης μεταξύ των νησιών κ.ά. Ευχή όλων είναι οι συναντήσεις των ομάδων του Αιγαίου, ύστερα από παύση δύο ετών, λόγω της πανδημίας, να πραγματοποιηθούν ξανά και να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο!

Το σύστημα διεξαγωγής της Pre League Ανδρών

Sports News Samos Εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Pre League Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Αναλυτικά: ...